Julian Assange byl propuštěn poté, co přijal dohodu o vině a trestu s ministerstvem spravedlnosti

29.06.2024 20:33

Julian Assange byl propuštěn poté, co přijal dohodu o vině a trestu s ministerstvem spravedlnosti za "odsloužený čas" – NaturalNews.com

 

Po 1901 dnech věznění ve věznici Belmarsh, věznici s maximální ostrahou v jihovýchodním Londýně, byl zakladatel Wikileaks Julian Assange údajně propuštěn na svobodu.

 

Poté, co Vrchní soud v Londýně povolil propuštění na kauci, Julian ráno 24. června opustil Belmarsh a nastoupil do letadla do Austrálie, odkud pochází, a zanechal za sebou značný odkaz.

 

Média ocenila místní organizátory, bojovníky za svobodu tisku, zákonodárce a vůdce z celého politického spektra, včetně Organizace spojených národů (OSN), za to, že zahájili globální kampaň, která nakonec vedla k Assangeovu propuštění.

 

Nyní bude následovat "dlouhé období", abychom citovali jeden mediální zdroj, vyjednávání s americkým ministerstvem spravedlnosti (DOJ) o dokončení dohody. Do té doby se Julian bude moci znovu setkat se svou ženou Stellou a jejich dětmi, "které svého otce znají jen zpoza mříží".

 

(Související: Podívejte se na naše dřívější zpravodajství z května, abyste se dozvěděli více o Julianových snahách odvolat se proti svému vydání.)

 

Julian Assange se přiznal k vyzrazení tajemství národní bezpečnosti USA

Vzhledem k tomu, že sága je dlouhá, mohou existovat lidé, kteří nemají ani ponětí, co je Julianův příběh zač, nebo co jeho projekt Wikileaks obnáší a o co usiluje. WikiLeaks v podstatě fungovaly jako veřejná platforma pro odhalování vládní korupce, což umožňovalo whistleblowerům z různých sektorů dělat svou práci snadněji.

 

"WikiLeaks zveřejnily průlomové příběhy o vládní korupci a porušování lidských práv, přičemž mocné hnaly k odpovědnosti za jejich činy," vysvětluje jeden mediální zdroj.

 

Lidské poznání je pod útokem! Vlády a mocné korporace používají cenzuru, aby vymazaly lidskou znalostní základnu o výživě, bylinách, soběstačnosti, přirozené imunitě, produkci potravin, připravenosti a mnoha dalších věcech. Chráníme lidské znalosti pomocí technologie umělé inteligence a zároveň budujeme infrastrukturu lidské svobody. Mluvte svobodně bez cenzury na novém decentralizovaném Brighteon.io s blockchainem. Prozkoumejte naše bezplatné nástroje pro generativní umělou inteligenci ke stažení na Brighteon.AI. Podpořte naše úsilí o vybudování infrastruktury lidské svobody nakupováním v HealthRangerStore.com, kde najdete laboratorně testované, certifikované organické, geneticky nemodifikované potraviny a výživová řešení.

 

"Jako šéfredaktor Julian tvrdě zaplatil za tyto principy a za právo lidí na informace. Když se vrací do Austrálie, děkujeme všem, kteří stáli při nás, bojovali za nás a zůstali naprosto oddaní v boji za jeho svobodu. Juliánova svoboda je naší svobodou.

 

Následující video je prohlášením Julianovy manželky Stelly po jeho oznámení o propuštění:

 

 

 

 

Aby Julian získal povolení k návratu domů, musel se přiznat k vyzrazení tajemství národní bezpečnosti USA. I když to není ideální, dohoda o vině a trestu umožňuje Julianovi ukončit téměř 15 let trvající bitvu s vládou týkající se odhalení informátorů, která byla sdílena prostřednictvím WikiLeaks.

 

Dvaapadesátiletý Julian si odseděl 62 měsíců v Belmarsh za "zločiny", ke kterým se nyní přiznává. Úspěšně se vyhnul vydání do Spojených států, kde by s ním bylo zacházeno mnohem hůře, a nyní úspěšně pobývá zpět ve své vlasti u protinožců.

 

Po celou dobu rozhovorů s prokurátory dával Julian jasně najevo, že za žádných okolností nechce nikdy vkročit do USA. Místo toho vydal svou prosbu v Londýně, než aby ji musel zadat na předměstí Virginie, což je základna amerického hlubokého státu (tj. tam se nachází Pentagon ve tvaru pentagramu).

 

"A konečně, i když je to pro Assange a jeho rodinu vynikající zpráva – a novinářskou svobodu všude – nemůžeme si pomoci, ale ptáme se, zda by k tomuto vynikajícímu výsledku došlo, kdyby Biden nešel do první debaty s Trumpem se svými čísly v průzkumech na záchodě...," spekuloval Zero Hedge o impulsu za tímto náhlým vývojem.

 

"Koho to zajímá! Jsou; a Julian je volný..."

 

V komentářích na YouTube někdo dodal, že Julian ve skutečnosti nikdy nespáchal žádný zločin.

 

"Prostě si odškrtl Muže," dodala tato osoba.

 

"Přiznal jste vinu za to, že jste čestný muž, který se zasazoval o pravdu a spravedlnost," napsal další v osobním vzkazu adresovaném samotnému Julianovi.

 

"Kéž se znovu shledá se svou rodinou a bude mu umožněno dělat svou práci, která je nezbytná, svoboda tisku, máme právo znát celou pravdu," dodal další.

 

Další související zprávy o vzácném daru svobody projevu najdete na FirstAmendment.news.

 

Zdroje pro tento článek zahrnují:

 

ZeroHedge.com

 

NaturalNews.com

PŘÍBUZNÁ TÉMATA

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání